Tweet

Jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op di 26 juni. Georganiseerd door ZorgDat/Servicepunt vrijwilligerswerk. Wilt u graag… https://t.co/YX9yxpw8VJ

Volg ons op Twitter >
Vacature

Vanuit de gemeente is een werkgroep 'Dementievriendelijk Harderwijk' gestart, dat als doel heeft dementie dragelijker te maken en te zoeken naar oplossingen naast medicatie. 

Lees meer >
IK VOOR ELKAAR
Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan! Lees verder >


Tip de redactie

De redactie van IK VOOR ELKAAR is altijd op zoek naar voorbeelden van samenredzaamheid in de praktijk. Organiseert u een (buurt)evenement, kent u een mantelzorger die altijd klaarstaat voor een ander, of wilt u een persoonlijke ervaring delen? Tip de redactie met het e-mail formulier.

Email de redactie >

Bent u al voor elkaar?

Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan!

Of we het nu leuk vinden of niet: de verzorgingsstaat wordt minder verzorgend. De overheid treedt verder terug, ook in Harderwijk en Hierden. En dat is niet verwonderlijk, want door bijvoorbeeld de vergrijzing zijn oplopende zorgkosten niet meer op te brengen. De overheid biedt daarom alleen in bepaalde noodgevallen nog een vangnet. Ja, ook in Harderwijk en Hierden! Wat een burger zelf kan regelen, organiseren en verzorgen pakt hij of zij daarom in beginsel zelf op. Eigenlijk is dat ook heel logisch en bovendien… het biedt kansen voor de samenleving. De onderlinge verbondenheid en sociale contacten worden sterker én leuker als Harderwijkers en Hierdenaren er voor elkaar zijn.

Lastig is wel dat we het in Nederland een beetje verleerd zijn om er voor elkaar te zijn. De overheid komt immers met een oplossing als er problemen zijn! Het initiatief IK VOOR ELKAAR wil de samen redzaamheid in Harderwijk en Hierden een nieuwe impuls geven. Door iedereen te informeren over welke mooie dingen er gebeuren, bijvoorbeeld in het vrijwilligerswerk en de mantelzorg. Door te bewijzen dat iedereen een steentje kan bijdragen aan de samenleving. Door te laten zien hoe we contact met elkaar krijgen én houden. Bent u er voor elkaar? Houd IK VOOR ELKAAR in de gaten of draag er aan bij!