Tweet

Jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op di 26 juni. Georganiseerd door ZorgDat/Servicepunt vrijwilligerswerk. Wilt u graag… https://t.co/YX9yxpw8VJ

Volg ons op Twitter >
Vacature

Vanuit de gemeente is een werkgroep 'Dementievriendelijk Harderwijk' gestart, dat als doel heeft dementie dragelijker te maken en te zoeken naar oplossingen naast medicatie. 

Lees meer >
IK VOOR ELKAAR
Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan! Lees verder >


Tip de redactie

De redactie van IK VOOR ELKAAR is altijd op zoek naar voorbeelden van samenredzaamheid in de praktijk. Organiseert u een (buurt)evenement, kent u een mantelzorger die altijd klaarstaat voor een ander, of wilt u een persoonlijke ervaring delen? Tip de redactie met het e-mail formulier.

Email de redactie >

Buurt en eenzame oudere binnenkort welkom op open sportpark

Sportcluster De Sypel wordt een open sportpark. De open club moet verbinding maken naar de buurt. Dat kunnen eenzame ouderen zijn, mensen die anders niet aan sporten toekomen of die afstand tot de arbeidsmarkt hebben en onderhoudsklusjes gaan doen.

Met de ondertekening van een intentieovereenkomst door De Mezen (hockey), Zwart-Wit '63 (voetbal), VVH (volleybal) en KKB '84 (jeu de boules) en de gemeente Harderwijk werd een eerste stap gezet tot samenwerking om tot een open sportpark te komen. Een sportpark zonder hekken is een lang gekoesterde droom van wethouder Christianne van der Wal. 

Een sportparkmanager moet de clubs en activiteiten verbinden. Dit wordt gefinancierd vanuit de gemeente en provincie. De gemeente hoopt dat de sportparkmanager in mei kan beginnen. De sportparkmanager moet de link zijn tussen de clubs en de omgeving. Denk dan aan partijen zoals ZorgDat en wijk- en buurtgericht werk en ook scholen.