Tweet

Jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op di 26 juni. Georganiseerd door ZorgDat/Servicepunt vrijwilligerswerk. Wilt u graag… https://t.co/YX9yxpw8VJ

Volg ons op Twitter >
Vacature

Vanuit de gemeente is een werkgroep 'Dementievriendelijk Harderwijk' gestart, dat als doel heeft dementie dragelijker te maken en te zoeken naar oplossingen naast medicatie. 

Lees meer >
IK VOOR ELKAAR
Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan! Lees verder >


Tip de redactie

De redactie van IK VOOR ELKAAR is altijd op zoek naar voorbeelden van samenredzaamheid in de praktijk. Organiseert u een (buurt)evenement, kent u een mantelzorger die altijd klaarstaat voor een ander, of wilt u een persoonlijke ervaring delen? Tip de redactie met het e-mail formulier.

Email de redactie >

De Tafel van één start weer tafelgesprekken in Harderwijk

De tafel van één start dinsdag 15 mei weer met tafelgesprekken in Harderwijk. De tafel van één is een tafelgesprek tussen vrouwen die geen werk hebben, maar wel (weer) wat willen gaan doen. Vorig jaar hebben veel vrouwen volgens de organisatie met succes meegedaan met De tafel van één. "Zij kijken terug op een mooie tijd waarin zij kracht en zelfvertrouwen uit hebben gehaald."

Dit jaar vinden er twee series tafelgesprekken plaats, in mei en oktober. De gesprekken zijn elke dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur in het wijkontmoetingscentrum Stad 'de Tinne' (Houtkamp 33). De eerste serie tafelgesprekken start op dinsdag 15 mei, gevolgd door de tweede serie op dinsdag 2 oktober. Een uitgebreid overzicht van data en tijdstippen staat op www.harderwijk.nl/detafelvaneen. De tafel van één bestaat uit een serie van zeven tafelgesprekken, één ochtend per week. In de eerste drie tafelgesprekken denken de deelnemers na over antwoorden op vragen als: 'Wat wil ik nou echt?' en 'Hoe kan ik dat bereiken?' Vervolgens gaan zij in groepen met elkaar in gesprek, met een tafelbuddy als gespreksleider. Meedoen aan De tafel van één levert de deelnemers altijd wat op. De deelnemers komen er achter wat ze nu eigenlijk willen en hoe zij dat kunnen bereiken. En ook ontmoeten zij nieuwe mensen. Zij bepalen welke vervolgstap er na de tafelgesprekken gezet wordt. Lokale partner ZorgDat biedt informatie op het gebied van vrijwilligers- en betaald werk, cursussen, opleidingen of het starten van een eigen bedrijf. En deelname is vrijwillig en gratis.

Bron film: Evert Blijsie