Tweet

Jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op di 26 juni. Georganiseerd door ZorgDat/Servicepunt vrijwilligerswerk. Wilt u graag… https://t.co/YX9yxpw8VJ

Volg ons op Twitter >
Vacature

Vanuit de gemeente is een werkgroep 'Dementievriendelijk Harderwijk' gestart, dat als doel heeft dementie dragelijker te maken en te zoeken naar oplossingen naast medicatie. 

Lees meer >
IK VOOR ELKAAR
Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan! Lees verder >


Tip de redactie

De redactie van IK VOOR ELKAAR is altijd op zoek naar voorbeelden van samenredzaamheid in de praktijk. Organiseert u een (buurt)evenement, kent u een mantelzorger die altijd klaarstaat voor een ander, of wilt u een persoonlijke ervaring delen? Tip de redactie met het e-mail formulier.

Email de redactie >

Driewielfiets voor senioren, ontdek 'm!

Op zaterdag 21 april is er, tussen 10.30 en 15.00 uur, voor de senioren in Harderwijk en wijde omgeving alle gelegenheid om in De Kiekmure een variatie aan driewielfietsen uit te proberen en te vergelijken. Gratis en vrijblijvend!

De Harderwijkse vrijwilliger Jannie Bunk die de driewielfiets onder de aandacht wil brengen van senioren als keuze om veilig mobiel en in beweging te blijven, legt uit: "Het gevoel van vrijheid dat dit gezonde rijwiel brengt, gun je iedereen die vanwege de leeftijd bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Blijven fietsen, dat kan met de driewielfiets. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd gefietst hebt, moet je nu afleren om je evenwicht te willen bewaren. Daar kan een vrijwilliger, zoals ik, bij helpen"

De Fietsersbond is op 21 april present. Met hun campagne 'Van 2 naar 3' wil de Fietsersbond de veilige driewielfiets voor senioren promoten. Zie meer info op hun website.

Jannie vervolgt: "Die dag zijn verschillende merken en modellen beschikbaar. Er is ook een gemoduleerde driewielfiets, die laat zien dat je eigen (elektrische) fiets omgebouwd kan worden. Dan wordt het achterwiel vervangen door een module van twee achterwielen (geen zijwielen). Het overwegen waard. Maar wie weet dat nou?"

Benieuwd? Kom dan op 21 april tussen 10.30 en 15.00 uur naar de Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk. Liefst tevoren (in verband met de organisatie) even aanmelden bij Jannie Bunk: 06-49692107 of j.bunk@mail.com