Tweet

Jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op di 26 juni. Georganiseerd door ZorgDat/Servicepunt vrijwilligerswerk. Wilt u graag… https://t.co/YX9yxpw8VJ

Volg ons op Twitter >
Vacature

Vanuit de gemeente is een werkgroep 'Dementievriendelijk Harderwijk' gestart, dat als doel heeft dementie dragelijker te maken en te zoeken naar oplossingen naast medicatie. 

Lees meer >
IK VOOR ELKAAR
Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan! Lees verder >


Tip de redactie

De redactie van IK VOOR ELKAAR is altijd op zoek naar voorbeelden van samenredzaamheid in de praktijk. Organiseert u een (buurt)evenement, kent u een mantelzorger die altijd klaarstaat voor een ander, of wilt u een persoonlijke ervaring delen? Tip de redactie met het e-mail formulier.

Email de redactie >

IJSTAART VOOR ANS SNOEK

Op deze warme woensdag bezorgt IK VOOR ELKAAR een ijstaart bij Ans Snoek (76) uit Harderwijk. Schoonzoon Goran Stojanovic (die haar nomineerde) waarschuwt: “Ze is heel bescheiden en wil niet in de belangstelling staan.”

Daarom vindt hij de IK VOOR ELKAAR actie zo mooi: een ijstaart is een prima manier om waardering uit te drukken voor alles wat Ans doet. Goran: “Mijn schoonmoeder staat voor iedereen klaar. Ze past twee dagen per week op onze kinderen en ook regelmatig op de kinderen van mijn zwager. Ze heeft jarenlang haar moeder Antje en schoonvader verzorgd en bekommert zich dagelijks om haar oudste zus die 92 is. En ze ziet om naar haar dementerende broer. Haar andere zus woont in de buurt, ook daar verleent ze iedere dag mantelzorg. Wat Ans zoal doet? Wassen, strijken, koken, schoonmaken, artsenbezoek, kapper… teveel om op te noemen.” Ze is blij verrast met de ijstaart, maar vindt het echt niet nodig. “Ach”, zegt ze, “ik kan niet stilzitten. Mijn man doet ook veel hoor, die rijdt me vaak of gaat mee. We zijn allebei altijd bezig. Mijn moeder was ook zo, die hielp ook overal. Het zit gewoon in je, je bent zo opgevoed. Dus niet overdrijven in het stukje hoor.”