Tweet

Jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op di 26 juni. Georganiseerd door ZorgDat/Servicepunt vrijwilligerswerk. Wilt u graag… https://t.co/YX9yxpw8VJ

Volg ons op Twitter >
Vacature

Vanuit de gemeente is een werkgroep 'Dementievriendelijk Harderwijk' gestart, dat als doel heeft dementie dragelijker te maken en te zoeken naar oplossingen naast medicatie. 

Lees meer >
IK VOOR ELKAAR
Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan! Lees verder >


Tip de redactie

De redactie van IK VOOR ELKAAR is altijd op zoek naar voorbeelden van samenredzaamheid in de praktijk. Organiseert u een (buurt)evenement, kent u een mantelzorger die altijd klaarstaat voor een ander, of wilt u een persoonlijke ervaring delen? Tip de redactie met het e-mail formulier.

Email de redactie >

 

 • Groen buurtproject

  Op donderdag 29 januari organiseren Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) Gelderland en de gemeente Harderwijk een bijeenkomst ‘De gemeente en jouw buurtproject’. Dit is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij een groen buurtproject of er één willen starten. De bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur in het stadhuis van Harderwijk, Havendam 56.

  Lees meer >
 • Naar de bollen met het Rode Kruis op 1 april

  Voorjaarstocht  ‘…naar de bollen…’ op dinsdag 1 april 2014

  De Voorjaarstocht van het Rode Kruis, gaat deze keer naar de Bollenstreek.

  Vanaf 9 uur rijdt de liftbus van de firma Besseling langs de opstapplaatsen in Harderwijk. We gaan richting Amsterdam, waar we koffie/thee drinken.

  Lees meer >
 • Appeltjes van Oranje 2015

  'Beter voor elkaar!' is het thema van de Appeltjes van Oranje 2015. Breng tot en met 14 december uw stem uit op een van de geselecteerde initiatieven die de sociaal economische kansen van mensen verbeteren.

  Lees meer >
 • Horeca voor Voedselbank

  De Harderwijkse horeca is een bijzondere actie gestart: de fooien van volgende week worden overgemaakt naar de Voedselbank.

  Lees meer >
 • Mike van de Goor bij VV Harderwijk

  Volleybal Vereniging Harderwijk start op vrijdag 27 december met een officiële wereldrecordpoging van langste volleybalwedstrijd ooit. Vierentwintig spelers gaan een poging doen om 100 uur achtereen te volleyballen. Dit gebeurt voor het goede doel; VVH wil geld ophalen voor het KWF Kankerfonds. Klik hier voor meer informatie.

  Lees meer >
 • Opening expositie Vrijwilligersland

  Op dinsdag 17 december openen wethouder Den Besten en Wim Sederel (Rabobank) de expositie 'Inwoners van Vrijwilligersland 2013'. Hiervoor zijn 37 vrijwilligers geportretterd door fotograaf Ton Pors. De expositie is een week te zien in het stadhuis, daarn verhuist het naar De Aanleg.

  Lees meer >
 • Harderwijk zijn wij samen, koplopers gezocht!

  Wij hebben ons de afgelopen twee jaar gericht op het ontwikkelen van een visie op ‘burgerschap’. De maand oktober staat ook dit jaar weer in het teken van burgerschap. We richten ons op de lokale koplopers, de initiatiefnemers die met hun inspanningen een voorbeeld voor anderen kunnen zijn.

  Lees meer >
 • Vier Koninginnedag met het oplaten van een ballon!

  Op 30 april organiseert IK VOOR ELKAAR een ballonwedstrijd. Meer info kunt u horen en zien op onze video.

  Lees meer >
 • Kom je buitenspelen?

  Ook in 2013 doen Harderwijker straten mee aan de nationale Buitenspeeldag. Deze dag op woensdag 12 juni, wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de gemeente Harderwijk en woningcorporaties Uwoon en Omnia Wonen.

  Lees meer >
 • Inwoners van Vrijwilligersland

  Ook dit jaar is er weer een initiatief om vrijwilligers en maatschappelijke stagiairs in het zonnetje zetten, namelijk 'Inwoners van Vrijwilligersland 2013'. Hieraan gekoppeld is een expositie en een boek.
   

  Lees meer >
 •  

  Nieuwe stichting Noah zoekt vrijwilligers

  De nieuwe Stichting Noah, die zich richt op mensen die maatschappelijk tussen wal en schip vallen, zoekt vrijwilligers. De stichting is opgericht door Peter de Graaf, aldus het blad Kontakt Veluwe Nieuwsblad.

  Lees meer >
 • Ansichtkaarten voor zieke kinderen

  Henk Bakker is behalve potloodtekenaar ook ambassadeur van de Stichting Vrienden van het St Jansdal.

  Lees meer >
 • Stadsconferentie in Harderwijk

  Op dinsdag 5 november 18.30 uur vindt de stadsconferentie 'Samen aan de slag' plaats in het gemeentehuis van Harderwijk.
   

  Lees meer >
 • Oefendag driewielers

  Op 19 april is er een oefendag voor ouderen in Harderwijk en omgeving om gratis en vrijblijvend de driewielfiets uit te proberen.

  Lees meer >
 • Gratis maaltijd voor minima

  Tijdens de Aaltjesdagen op 6, 7 en 8 juni a.s. is er een gratis maaltijd voor mensen die gebruikmaken van de Voedselbank Harderwijk. Zij worden geïnformeerd hoe en waar zij op 8 juni kunnen genieten van dit feestmaal. Om privacyredenen is de locatie geheim.

  Lees meer >
 • Vrijwilligers Zorgdat laten huisdieren uit

  Lezing op 27 maart
  Voor mensen die huisdieren hebben maar die deze tijdelijk of helemaal nooit meer kunnen uitlaten, is er mogelijk een oplossing.

  Lees meer >
 • Start nieuw seizoen Repair Café Harderwijk

  Op vrijdag 5 september start het Repair Café Harderwijk weer met haar  reparatie-bijeenkomsten in kringloopcentrum Het Goed. Vrijwilligers gaan dan, samen met  de klant, aan de slag om de van huis meegenomen kapotte spullen te repareren.  

  Lees meer >
 • Driewielfietsen

  Jannie Bunk organiseerde een driewielfiets oefendag op 19 april. Maar liefst 30 mensen hadden zich hiervoor aangemeld. Jannie merkt op dat fietsen heel belangrijk is voor ouderen: "Ik weet dat van mijn eigen moeder, als je niet meer kunt fietsen lever je een stuk vrijheid en zelfstandigheid in." Ze merkt op dat het ook mogelijk is om een electrische fiets om te bouwen naar een driewieler. Meer weten? Jannie haar telefoonnummer is 06-49692107.

   

  Lees meer >
 • Avontuurlijke kinderen gezocht!

  In de eerste week van de zomervakantie van maandag  22 t/m woensdag 24 juli organiseert ZorgDat voor de vijfde keer een zomerkamp voor kinderen van groep 4 t/m 7. Het thema van dit kamp is ’’Ga je mee op wereldreis?’’. Spelletjes, veel naar buiten, maar ook knutselen, een speurtocht en slapen in je slaapzak…samen beleven we op de wereldreis veel  avonturen!

  Lees meer >
 • Wereldrecord smsjes versturen niet verbroken

  Steppin Forward, 12 jongeren die de reis van Zuid-Limburg naar Noord-Friesland op een stepperbike aflegden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding hadden een unieke actie bedacht. Tijdens deze reis deden ze Harderwijk aan, en ze hoopten een wereldrecord sms versturen te verbreken.

  Lees meer >
 • Start campagne

  Vanaf 4 februari ontvangt iedereen in Harderwijk en Hierden de 'Ik voor elkaar' krant. Hierin staan tal van maatschappelijke initiatieven.

  Lees meer >
 • ZorgDat hoopt op Kroonappeltje

  De Harderwijkse welzijnsorganisatie ZorgDat heeft het project In Beweging ingediend bij het Oranjefonds voor een Kroonappel.

  Lees meer >
 • Nieuwe website!

  Vanaf vandaag staat de nieuwe website van het initiatief IK VOOR ELKAAR online. Deze website speelt een belangrijke rol in de actie!

  Lees meer >
 • Levensboek

  Project Levensboek: samen herinneren

  Het project Levensboek van Humanitas Noordwest Veluwe  biedt u de mogelijkheid om uw ervaringen in de juiste context in kaart te brengen.

   

  Lees meer >
 • Buurtbewoners WhatsApp-groep

  Bewoners uit Harderwijk hebben steeds vaker behoefte aan onderlinge communicatie in de buurt.

  Lees meer >