Tweet

Jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op di 26 juni. Georganiseerd door ZorgDat/Servicepunt vrijwilligerswerk. Wilt u graag… https://t.co/YX9yxpw8VJ

Volg ons op Twitter >
Vacature

Vanuit de gemeente is een werkgroep 'Dementievriendelijk Harderwijk' gestart, dat als doel heeft dementie dragelijker te maken en te zoeken naar oplossingen naast medicatie. 

Lees meer >
IK VOOR ELKAAR
Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan! Lees verder >


Tip de redactie

De redactie van IK VOOR ELKAAR is altijd op zoek naar voorbeelden van samenredzaamheid in de praktijk. Organiseert u een (buurt)evenement, kent u een mantelzorger die altijd klaarstaat voor een ander, of wilt u een persoonlijke ervaring delen? Tip de redactie met het e-mail formulier.

Email de redactie >

Respijtzorg

Van de 4500 mantelzorgers in Harderwijk en Hierden voelen 900 mensen zich zwaar belast. Dat wijst onderzoek uit.

De gemeente wil, als de raad instemt, de komende jaren acht ton vrijmaken om nieuw beleid uit te voeren waarmee de mantelzorgers het minder zwaar krijgen.In het onderzoek is de vraag gesteld wat mantelzorgers nodig hebben om hun mantelzorgtaken vol te houden. Onderzoekster Hennie Ketelaar voerde veel gesprekken. Zij beveelt onder meer aan om de agenaamde 'respijtzorg' uit te breiden, waarbij de mantelzorg voor korte tijd overgenomen kan worden en de 'zorgers' even op adem kunnen komen.