Tweet

Jaarlijkse Vrijwilligersmarkt op di 26 juni. Georganiseerd door ZorgDat/Servicepunt vrijwilligerswerk. Wilt u graag… https://t.co/YX9yxpw8VJ

Volg ons op Twitter >
Vacature

Vanuit de gemeente is een werkgroep 'Dementievriendelijk Harderwijk' gestart, dat als doel heeft dementie dragelijker te maken en te zoeken naar oplossingen naast medicatie. 

Lees meer >
IK VOOR ELKAAR
Samen redzaam in Harderwijk en Hierden: het kan! Lees verder >


Tip de redactie

De redactie van IK VOOR ELKAAR is altijd op zoek naar voorbeelden van samenredzaamheid in de praktijk. Organiseert u een (buurt)evenement, kent u een mantelzorger die altijd klaarstaat voor een ander, of wilt u een persoonlijke ervaring delen? Tip de redactie met het e-mail formulier.

Email de redactie >

Tafel van één van start

Met een feestelijke bijeenkomst is dinsdag 7 februari het project ‘De tafel van één’ in Harderwijk van start gegaan.

Dit initiatief van de organisatie Women Inc. is inmiddels succesvol gebleken in het begeleiden van vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt  naar betaald werk, een stageplaats, een vervolgopleiding of bij het opzetten van een eigen bedrijf. Wethouder Christianne van der Wal kent voldoende voorbeelden van vrouwen die economisch afhankelijk zijn van een partner: “Ik zie dat vaak na een echtscheiding. Dan heeft een vrouw 15 jaar niet gewerkt, dan valt het niet mee om weer in het arbeidsproces te stappen. Dat maakt vrouwen zo kwetsbaar. Vaak zijn dat toekomstige klanten van de Sociale Dienst. Vrouwen doen meer voor anderen dan voor zichzelf.”

In Harderwijk wordt in het project samengewerkt door de Gemeente Harderwijk, ZorgDat en de Sociale Dienst Veluwerand. Het team bestaat uit projectleider Erik Jan van Dijk (Gemeente Harderwijk), Jet Schaftenaar (ZorgDat) en Mireille Wieringa (Sociale Dienst). Zij riepen alle aanwezigen op folders binnen het eigen netwerk uit te reiken en potentiële kandidaten te verwijzen naar De tafel van één. Ook voor vrijwilligers kan dit project interessant zijn. Van Dijk benadrukt: “Het project staat in principe open voor àlle vrouwen, niet alleen voor vrouwen in de bijstand.” Wethouder Van der Wal: “Deelname is op vrijwillige basis, ik geloof niet in dwang. Veel vrouwen vinden het zetten van een eerste stap al eng, dwang helpt dan echt niet. Dit werkt alleen als het vanuit jezelf komt.”

Het programma bestaat uit 7 bijeenkomsten (4 tafelgesprekken en 3 workshops). De bijeenkomsten vinden plaats op opeenvolgende dinsdagochtenden in De Tinne. De eerste serie start op 7 maart a.s. Opgeven of meer informatie? Mail naar tafelvaneen@harderwijk.nl.